Cílem našeho projektu je vytvořit příjemný zážitek nejenom pro oči.

Řídíme se platnou českou legislativou a věnujeme obrovskou péči vyhledáváním ověřených dodavatelů hmyzu.

1: Hmyz není v České republice potravinou

Dosavadná legislativa České republiky a Evropské unie neuznává hmyz jako zvěř nebo chovné zvíře. V tomto případě není možné hmyz pro účely přímé konzumace chovat, prodávat nebo z něj připravovat pokrmy. Kromě výjimky degustací a předváděcích akcí pro uzavřenou společnost. I zde musíme případné konzumenty upozornit, že hmyz dle české legislativy konzumujeme pouze na vlastní nebezečí, bez ohledu na skutečnost, že jsme se na akci ani po ní nikdy nesetkali se zdravotními potížemi.

2: Základem kvality jsou ověřené hmyzí farmy

Ze zásady hmyz odebíráme výhradně z farem, které jsou certifikovány pro chov pro konzumaci (například pro trh Beneluxu) nebo se k certifikaci blíží. Zaručuje nám to, že hmyz je odchován na kvalitním krmivu a v žádném případě na odpadcích či granulích. Hmyz si sami vybíráme a přebíráme.

3: Připravujeme pouze ověřené druhy hmyzu

Na požádání samozřejmě připravíme i exotické druhy hmyzu jakým je například štír.

Nejkomfortnější složení hmyzího večírku tvoří:

  • cvrčci (stepní, banánový, obrovský)
  • sarančata
  • mouční červi
  • bourci morušoví
  • švábi
  • a potemníci brazilští (zophobas).

4: Dodržujeme věděcky předepsané délky tepelné úpravy

Z důvodu neostatku státních norem na tepelnou úpravu jídel z hmyzu vycházíme z domácích a zahraničních podkladů, za účelem kvalitativně nedegradovat výživové hodnoty a zároveň zničit 99% choroboplodných zárodků (stejně jako například u běžného masa).