Polévka z chroustů (z dob T.G.Masaryka)

Nejoblíbenější hmyzí šéfkuchař Martin Zastko se léta věnuje nutričnímu poradenství ve zdravotnictví. Mimo jiné se věnuje i entomogágii a propagaci hmyzích jídel.
Líbí se Vám to? Řekněte o nás svým kamarádům, sdílejte...

Tento recept znaly naše babičky a prababičky. Hojně se ho používalo ještě za Masaryka. Dnes bychom zejména s ohledem na množství pesticidů lov chroustů nedoporučovali. Každopádně, receot je zajímavý sám o sobě.

Ve studené vodě omyjeme 1/4 kg chroustů (tímto se očistí a vyprázdní). V hrnci připravíme vývar z kořenové zeleniny, osolíme, přidáme chrousty. Povaříme, přidáme zásmažku, dva žloutky a hustou smetanu. Podáváme ozdobené pažitkou či pórkem.

http://www.brouknataliri.cz/author/

O projektu -

Leave A Reply