V rámci show na pódiu jsme po boku slavných restaurací připravili hmyz a mezi nimi i oblíbeného štíra. A to hned dvakrát! Jak se už psali v předchozím článku, Štíra můžeme smažit nebo dokonce i vařit. Vyzkoušeli jsme oba způsoby. Vařeného štíra jsme v neděli dokonce vydražili a odnesla si ho odvážná slečna Lucie, které moc chutnal. Smažení štíři jsou nezaměnitelným lákadlem pro všechny firemní akce a večírky a strhnou veškerou pozornost na místě. Jak živí, tak v podobě delikatesy.
Příprava je zdánlivě jednoduchá. Štíra doporučujeme usmrtit a to buď zmražený anebo ponořením do vroucí vody (spařením). Druhým způsobem ho očistíme. Obalíme do těstíčka nebo necháme být a položíme na několik minut na rozpálenou pánev s máslem nebo kokosovým olejem. Podáváme a jíme téměř stejně jako např. kraba nebo humra.
Poznáte se na fotkách?