Vánoční cvrček po Čínsku

Líbí se Vám to? Řekněte o nás svým kamarádům, sdílejte...

Recept starý jako jezení cvrčků samo. V části Číny a Taiwanu je cvrček nadívaný sladkou bramborou národním jídlo. Chuťově vyniká cvrček, lépe se zpracovává masité saranče. Umyjeme a spaříme (čím se vyprázdní a usmrtí). Sladký brambor očistíme a nakrájíme do tvaru úzkých hranolek nebo klínků. Velikost volíme tak, abychom na něj snadno napíchli cvčka nebo saranče a přitom ho nerozmáčkli. Připravený hmyz pečeme nebo smažíme, až do změknutní brambory. Současně si můžeme osmažit listy bazalky. Doporučujeme olivový olej. Směs lze vylepšit oříšky nebo semínky slunečnice. Podáváme na salátovém lůžku, s dippem nebo dressinkem.  U sarančat si musíme dávat pozor, abychom ukousli poslední část nožiček. Jsou pokryty velmi ostrou pilkou, kterou se hmyz drží na listech a při jezení může pěkně poškrábat krk.

Dobrou chuť!

mobile01-3e37a529cc62603d311916e3759ff813 mobile01-4c8898ac00fd0b45edc26370ffdbc808 mobile01-4d6f5d3a2f12586c5e3e84c71e5c55c3 mobile01-31caccce39011f84fce8ee470e0ac228 mobile01-91cb40a74e05dfd4bba18b05cd08edbe mobile01-a7ec31e25f5290fb90367dd6b11bcc74 mobile01-c927503649787b51f02b4c2460cf0c58 mobile01-ed64b14650853661903aac8b032f4e74 mobile01-fd365a0345848482e04171f585c4a550 Snímek-obrazovky-2015-05-24-v-23.23.55-825x510

http://www.brouknataliri.cz/author/

O projektu -