Jakože, cože?

Líbí se Vám to? Řekněte o nás svým kamarádům, sdílejte...
První ročník food festivalu rozmanitých chutí je přede dveřmi a to hned během prvního víkendu v říjnu (3.-4.10. na nám. Republiky, Praha). Agentura Extroverts a Milka pro vás připravily spoustu netradičních chuťových kombinací. Co myslíte, že je absolutním tahákem této akce? Ano, kdo hádal cvrčci na bulguru zakáplé mangovou omáčkou, hádají správně!

Vstup na festival je zdarma a k ochutnání budou krom červíků i šneci, burgery, lokální pivo, asijská kuchyně, dortíky a další pokrmy, ze kterých se vám zamotají chuťové pohárky.

Co budete moci na festivalu ochutnat?

Secret of Raw
Dokážeme vám, že jíst syrovou stravu je nejenom zdravé, ale hlavně obohacující, pestré a zábavné. K ochutnání bude raw taštička z mořské řasy plněná limetkovo-pomerančovým relishem s feferonkami na mrkvovém pyré.

Bejzment
“V době, kdy se v Atlantě zrodil první burger jsem sice ještě nebyl na světě, ale mohu Vám slíbit, že na stůl Vám přistane přesně takový!” říká šéfkuchař Zed. K ochutnání nabídne PBP Burger s čili čokoládovou omáčkou.

Brouk na talíři
Na ochutnání jsme si pro vás připravili Ulat Padang. Jde o úpravu cvrčků z oblasti Padang (Sumatra), jejíž kuchyně je známá tím, že využívá ostré koření a nezvyklé ingredience. Restované cvrčky připravíme na bulguru navoněném kurkumou a prošpikovaném chilli papričkou. Salátové lůžko je zakapáno mangovou omáčkou.

Madame Lyn
Rodinný podnik s tradiční vietnamskou a thajskou kuchyní nabídne na food festivalu Vietnamský koktejl Che thap cam. Jedná se o sladký desert, který je namixovaný celkem z deseti přísad: lotusových semínek, jackfruit, bezlepkové tropické mouky, zelených fazolí, červeních fazolí, agaru, kokosového mléka, ledu a čerstvého ovoce.

Řemeslný pivovar Clock
Pivo už dávno není jen desítka a dvanáctka. Chceme naším zákazníkům představit to nejzajímavější, co se ve světě piva dá nalézt. Zakládáme si na dodržování specifik jednotlivých pivních stylů. Neuznáváme náhražky a poloviční řešení. Na čepu pro vás budeme mít připraveny Clock 12° American Pale Ale, Twist 14° American Red IPA a Exorcist 14° Foreign Extra Stout.

Soup in the city
Navštívit Prahu a neochutnat alespoň jednu z polévek v Soup in the City je jako navštívit New York a nevidět Sochu svobody. Známá pražská polévkárna pod vedením šéfkuchaře Petra Topola si pro vás připravila Dýňový krém s mangem a mátovým olejem.

Druhej břeh
Příjemné bistro si pro vás připravilo hned trojboj: polévku, salát a sendvič. K ochutnání bude Polévka z pečených rajčat s arašídy, sendvič z domácího chleba zapečený se sýrem brie, tmavou čokoládou a višněmi a mrkvový salát s pistáciemi, rozinkami a marockým dresinkem.

Rybárna
Bistro Rybárna.net vzniklo jako rodinný podnik Petra Peška a Gabriely Modráčkové. Jídla u nás opravdu vaříme, polotovary nepoužíváme. Kořeníme zejména čerstvými bylinkami a autentickým kořením různých světových kuchyní, využíváme olivového oleje a pod. Na festival jsme si pro vás připravili Plachetníka se švestkovým chutney s chilli.

Afro coffee
Prémiové kávy, čokolády a exotické čajové směsi s vůní Afriky. Na food festivalu Jakože, cože se můžete těšit například na Afro chocolate coffee.

Dortíkovo Lucky Melusové
Exkluzivní pamlsky. V Čechách vyráběné Slovenkou chutnající lépe než belgické. To je projekt Dortíkovo, neskutečně chutnající i vypadající dortíky vytvářené Lucií Melušovou. Na festival si připravila Cupcakes s Matcha čajem a krémem z bílé čokolády a slaným karamelem.

Festival neobvyklých chuťových kombinací JAKOŽE, COŽE?! pořádá čokoláda Milka a je určen všem milovníkům kulinářských inspirací, trendů, zábavy a výzev.

 

http://www.brouknataliri.cz/author/

O projektu -