Co budete moci na festivalu ochutnat?
Secret of Raw
Dokážeme vám, že jíst syrovou stravu je nejenom zdravé, ale hlavně obohacující, pestré a zábavné. K ochutnání bude raw taštička z mořské řasy plněná limetkovo-pomerančovým relishem s feferonkami na mrkvovém pyré.
Bejzment
“V době, kdy se v Atlantě zrodil první burger jsem sice ještě nebyl na světě, ale mohu Vám slíbit, že na stůl Vám přistane přesně takový!” říká šéfkuchař Zed. K ochutnání nabídne PBP Burger s čili čokoládovou omáčkou.
Brouk na talíři
Na ochutnání jsme si pro vás připravili Ulat Padang. Jde o úpravu cvrčků z oblasti Padang (Sumatra), jejíž kuchyně je známá tím, že využívá ostré koření a nezvyklé ingredience. Restované cvrčky připravíme na bulguru navoněném kurkumou a prošpikovaném chilli papričkou. Salátové lůžko je zakapáno mangovou omáčkou.
Madame Lyn
Rodinný podnik s tradiční vietnamskou a thajskou kuchyní nabídne na food festivalu Vietnamský koktejl Che thap cam. Jedná se o sladký desert, který je namixovaný celkem z deseti přísad: lotusových semínek, jackfruit, bezlepkové tropické mouky, zelených fazolí, červeních fazolí, agaru, kokosového mléka, ledu a čerstvého ovoce.
Řemeslný pivovar Clock
Pivo už dávno není jen desítka a dvanáctka. Chceme naším zákazníkům představit to nejzajímavější, co se ve světě piva dá nalézt. Zakládáme si na dodržování specifik jednotlivých pivních stylů. Neuznáváme náhražky a poloviční řešení. Na čepu pro vás budeme mít připraveny Clock 12° American Pale Ale, Twist 14° American Red IPA a Exorcist 14° Foreign Extra Stout.
Soup in the city
Navštívit Prahu a neochutnat alespoň jednu z polévek v Soup in the City je jako navštívit New York a nevidět Sochu svobody. Známá pražská polévkárna pod vedením šéfkuchaře Petra Topola si pro vás připravila Dýňový krém s mangem a mátovým olejem.
Druhej břeh
Příjemné bistro si pro vás připravilo hned trojboj: polévku, salát a sendvič. K ochutnání bude Polévka z pečených rajčat s arašídy, sendvič z domácího chleba zapečený se sýrem brie, tmavou čokoládou a višněmi a mrkvový salát s pistáciemi, rozinkami a marockým dresinkem.
Rybárna
Bistro Rybárna.net vzniklo jako rodinný podnik Petra Peška a Gabriely Modráčkové. Jídla u nás opravdu vaříme, polotovary nepoužíváme. Kořeníme zejména čerstvými bylinkami a autentickým kořením různých světových kuchyní, využíváme olivového oleje a pod. Na festival jsme si pro vás připravili Plachetníka se švestkovým chutney s chilli.
Afro coffee
Prémiové kávy, čokolády a exotické čajové směsi s vůní Afriky. Na food festivalu Jakože, cože se můžete těšit například na Afro chocolate coffee.
Dortíkovo Lucky Melusové
Exkluzivní pamlsky. V Čechách vyráběné Slovenkou chutnající lépe než belgické. To je projekt Dortíkovo, neskutečně chutnající i vypadající dortíky vytvářené Lucií Melušovou. Na festival si připravila Cupcakes s Matcha čajem a krémem z bílé čokolády a slaným karamelem.
Festival neobvyklých chuťových kombinací JAKOŽE, COŽE?! pořádá čokoláda Milka a je určen všem milovníkům kulinářských inspirací, trendů, zábavy a výzev.